• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

De regio’s Kysuce, Orava, Liptov, Pohronië, Pieniny, het Slowaaks Paradijs en het Tatragebied vormen samen het berggebied van Slowakije.

Dit gebied biedt een variëteit van indrukwekkende berggebieden met watervallen, rotspartijen, diepe ravijnen en bossen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige flora en fauna. De actieveling heeft ook talloze mogelijkheden op het gebied van wandelen, mountainbiken, paardrijden, vissen, langlaufen en skiën. En de watersportliefhebber kan terecht op het ‘Liptovska stuwmeer’.

Slowakije kent veel Nationale natuurparken waarvan het hooggebergte Hoge Tatra de bekendste is en erkend wordt als UNESCO natuurreservaat. Honderden kilometers aan wandelpaden zorgen dat men kan genieten van de prachtige natuur. Maar ook bergbeklimmen, mountainbiking, paragliding, langlaufen en skiën behoren tot de mogelijkheden.

In Pieniny in het noorden van Slowakije bevind zich een prachtig park, waar men kan fietsen, kayakken of vissen. Een van de bekendste toeristische attracties uit dit gebied is een tocht maken op een houten vlot over de rivier Dunajec en het bezoeken van het klooster Cerveny Klastor. De regio Slowaaks paradijs mag in dit rijtje natuurlijk niet gemist worden. Dit fantastische natuurgebied is rijk aan grotten, watervallen, diepe ravijnen, rotspartijen en bossen. En een bezoek aan de ijsgrot ‘Dobsinska lodavo jadkyna’ is zeker de moeite waard.

Het berggebied kent veel openluchtmusea en UNESCO-dorpen, waar cultuurliefhebbers kunnen proeven hoe men tussen de 18e en 20e eeuw leefden. Een bijzondere belevenis is een bezoek aan het openluchtmuseum in Vychylovka in de regio Kysuce en het openluchtmuseum Liptov Village in Pribylina. Bezoek ook eens het 18e eeuwse UNESCO-dorp ‘Vlkolinec’ (Liptov) of het UNESCO-dorp Podbiel (Orava), met de karakteristieke houten huisjes, ‘Drevenica’s’. Een aantal interessante historische steden zijn Levoca, Spisska Kapitula en Kezmarok (Slowaaks Paradijs).

In de berggebieden ligt een groot aantal skigebieden voor alle moeilijkheidsgraden, waaronder het bekende Strbske Pleso in de Hoge Tatra.

 • De grotten (druipsteen en ijsgrot) in het Demanovska dal.
 • Het openluchtmuseum Liptov Village in Pribylina.
 • Een bezoek aan de bekende ijsgrot "Dobsinska ladova jaskyna".
 • Stary Smokovec, de meest centrale plaats van de Hoge Tatra, en goed uitgangspunt voor wandelingen.
 • De burcht Oravsky hrad, gelegen op 112 meter hoogte boven de rivier Orava, met een adembenemend uitzicht.
 • Het mineraalzwembad Vysne Ruzbachy en het klooster Cerveny Klastor in het park Pieniny.
<Terug naar alle landen

Slowakije:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie