• Zomervakantie boeken?, Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken Zomervakantie boeken?
  Uw eigen familie vakantiehuis op de mooiste plekken
 • Mooie vakantiehuizen in heel Spanje, Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad Mooie vakantiehuizen in heel Spanje
  Van de Costa Brava tot Andalusie, van knusse appartementen tot villa's met zwembad
 • Het perfecte vakantiehuis, Voor de ideale vakantie met de familie Het perfecte vakantiehuis
  Voor de ideale vakantie met de familie
Familie vakantiehuis familie vakantiehuizen

Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa en wordt omringd door de landen België, Duitsland en Frankrijk. De hoofdstad is het gelijknamige Luxemburg ligt in het zuiden en is meteen de grootste stad van het land. Andere populaire plaatsen zijn Clervaux, Diekirch, Esch-sur-Alzette en Echternach. Bezoek de hoofdstad met zijn oude centrum en stadswallen, Luxemburg staat als stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met meer dan 20 kastelen en burchten herbergt de stad eeuwenoude sporen uit de historie. Lekker winkelen is tevens een mogelijkheid voor de liefhebbers. Maar ook de andere genoemde plaatsen zijn zeker een bezoekje waard, geniet hier van de cultuur en historie die het land u te bieden heeft. Boek daarom een van onze vakantiehuizen in Luxemburg stad of land!

Het heuvel- en bergachtige noorden van het land behoort tot de Ardennen. In het zuiden vindt u minder bergachtig landbouwgebied. De grenzen in het oosten en zuiden van Luxemburg worden door rivieren, waaronder de Esch en de Moezel, gevormd. In het Mullerthal, onderdeel van Klein Zwitserland, wordt de natuur geschetst door rotsformaties, watervallen, grotten en bosgebied. Dit geeft een prachtige omgeving om mooie wandelroutes in te maken, rechtstreeks vanuit uw vakantiehuis. In de winter kunt u hier zelf de latten onderbinden en gaan langlaufen! Kanoën en andere watersporten behoren ook tot de mogelijkheden.

Luxemburg geeft u de mogelijkheid om de geschiedenis van Europa in een notendop te bekijken. Vele overblijfselen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen vindt u verspreid over het hele land. Heeft u geen behoefte om het land te ontdekken, maar wilt u lekker tot rust komen? Geen probleem! Met een vakantiehuis in Luxemburg zit u op een natuurlijk plekje waar u bijvoorbeeld met een boek op de bank geniet van een welverdiende vakantie.

 • Luxemburg-stad: cultuur, historie of winkelen, hier is vanalles te doen.
 • Klein Zwitserland met het Mullerthal, maak de prachtigste wandelingen door dit bijzondere gebied.
 • Wandelen in de Ardennen is een heerlijke tijdsbesteding voor natuurliefhebbers.
 • Breng onvergetelijke dagen door op de mountainbike en ga de vele parcoursen af.
 • Ook bieren en wijnen zijn volop te proeven in Luxemburg, proost!
<Terug naar alle landen

Luxemburg:Familie vakantiehuis werkt samen met Belvilla
is aangesloten bij:Familie-vakantiehuizen.nl:
Vakantiehuizen voor elke familie